Efterisolering på Fyn

Dansk Efterisolering er et isolerings firma der tilbyder alle former for efterisolering af huse og ejendomme i Odense, Nyborg, Svendborg, Faaborg, Assens, Bogense og selvfølgelig også resten af Fyn, både ude i landsbyerne og landområderne.

Har man et hus der ikke er isoleret efter nutidens krav er en efterisolering oftest en rigtig god investering, som hurtigt tjener sig hjem igen. Om dit hus er isoleret korrekt kan du måske selv svare på, eller eventuelt den tidligere ejer. Ellers kan der foretages en termografi fotografering der afslører utætheder og dermed kan man afgøre om isoleringen er god nok. Du kan dog i langt de fleste tilfælde selv afgøre om huset trænger til efterisolering. Blæser det mærkbart ind ved ydervæggene, rundt ved fod- og loftlister samt ved vinduer og døre en kold blæsende vinterdag, ja så er der sikkert en gevinst ved at få efterisoleret murerne.

På loftet er isoleringen også meget vigtig for at varmen ikke stiger op igennem. De fleste huse har en loftslem så man kan komme op og se hvordan isoleringen ligger og om det lever op til nutidens krav. Måske er isoleringen mangelfuld og sammenfaldet så der er små revner og sprækker i den eksisterende isolering og så er det en rigtig god ide og få blæst et nyt godt lag isolering ind over det gamle.

Den direkte økonomiske gevinst ved at få efterisoleret er selvfølgelig en god motivator for at få det gjort. Men at bo i et velisoleret hus er altså også en gevinst i sig selv, at kunne fyre huset op uden at ærgre sig over at det halve af varmen ryger ud til fuglene, giver en god fornemmelse. I disse klimadebat tider kan det også være at du har det godt med at der ihvertfald fra din bolig ikke bruges mere energi end nødvendigt og derfor ikke kræver den store co2 udledning. Når vi efterisolerer er der 2 isoleringsformer, hulmursisolering og loftisolering.

Hulmursisolering

Hulmursisolering er som ordet siger isolering af hulmuren, og kræver selvfølgelig at dit hus har en hulmur, hvor der er plads til noget isolering. I huse fra 1920érne og fremefter er husene typisk med hulmur. Et hulrum varierer i størrelse men er som regel 5 cm eller mere og her kan vi puste isoleringsmateriale ind. For at der er en hulmur behøves murene ikke være af mursten. Det kan være de er lavet i gasbeton, træ eller andet materiale. Ofte er ældre huse isoleret på indersiden med en ekstra vægplade og så isolering inden for den oprindelige ydermur, i disse tilfælde er der tale om enkeltstens mure og derfor ingen hulmur at isolere i.

Er dine ydervægge kolde om vinteren og kan du måske mærke det blæser ind, kan du være ret sikker på at der ikke er fyldt op med isolering i hulmuren, eller at isoleringen er faldet sammen. Vores tekniker kommer gerne på besøg og rådgiver og du kan evt tilkøbe en termografi-gennemgang for derved at få vished om husets tilstand.

Selve hulmursisoleringen foregår ved at vi borer små huller i fugerne i ydermuren og derigennem puster isoleringsmaterialet ind. Det tager typisk en dag at udføre en hulmursisolering af et normalt parcelhus. Vi bruger flere forskellige former for isoleringsmateriale til indblæsning. Der er noget der hedder Iso Artic, som er et granulat lavet at styrolit (flamingeo) tilsat grafit. Vi har et produkt der hedder Sundolitt C80 dom også er et granulat ligesom Iso Artic. Vi har et papiruld produkt der hedder Climatizer plus og vi har Glasuldsgranulat fra Isover, Superglass og Paroc. Du bestemmer selv hvilket produkt du vil bruge til din hulmur.

Loftisolering med papiruld

Som ved hulmursisolering kan der spares mange penge på efterisolering af loftet. En loftisolering foretager vi altid med Climatizer Plus papiruld som vi mener er det stærkeste produkt på markedet både hvad gælder effekt og pris. Loftisolering med papiruld foregår ved at laver en gangbro hen over loftet så isolatøren kan bevæge sige hen under taget uden at ødelægge loft og isolering. Derefter sprøjtes materiale ud over hele loftet gennem en tyk og lang slange, som kan komme rundt på hele loftet. En af fordelene ved loftisolering er netop at det fine papiruld kommer helt ud i krogene og ned i alle sprækker og revner ved spær og lignende samt ved evt eksisterende isoleringsmateriale.

En loftisolering er typisk overstået på en dag inkl arbejdet med etablering af gangbro mm.

Bor du på Fyn, på landet, i landsbyen eller i byerne Odense, Middelfart, Assens, Faaborg, Svendborg, Nyborg eller Bogense så kontakt vores Fyn afd. os allerede i dag og få en snak om efterisolering af din bolig.