Papirisolering er genbrugspapir fra gamle aviser

Papirisolering laves som udgangspunkt ved at bruge aviser, der skæres op i mindre stykker. Papiret bliver behandlet med en del forskellige kemikalier. Det gør, at man forhindrer, der kan gro svamp og andre mikroorganismer i papiret. Samtidig gør det også materialet mindre brændbart. Ligesom skadedyr ikke ynder at opholde sig længe i papiret, da de tørre kemikalier føles ubehagelige for dyrene.

Ligesom med andre traditionelle isoleringsmaterialer er holdningen til papirisolering er lidt forskellig alt afhængig af hvem man spørger. Det kan føre til nogle generelle misforståelser, som vi vil prøve at kaste lidt lys over. Da isoleringen tilsættes kemikalier der optræder på EU’s liste over problematiske stoffer, er argumentet for nogle, at Borsyre og Borax er mistænkt for at hæmme forplantningen hos mennesker og derfor er det farligt. Man skal passe på at man ikke bare tager sådanne argumenter til sig uden at sætte sig lidt længere ind i tingene. Selvfølgelig skal man, når man arbejder med materialet udvise forsigtighed og følge de instrukser der er givet fra producentens side. Men og det er et vigtigt MEN – Når materialet først er udlagt udgør kemikalierne ikke nogen sundhedsrisiko. Selve papirisoleringen afgiver så lidt kemikalier over tid at det er ubetydeligt for mennesker. Hertil skal lægges at isoleringen som regel altid udlægges i lukkede konstruktioner eller på loftet hvor man opholder sig minimalt.


Fordele ved papirisolering

  • Man har gennem flere test fundet ud af at papirisoleringen lydisolerer bedre end de almindelige isoleringsmaterialer som eksempelvis glas og mineraluld.
  • Skadedyr ynder ikke at opholde sig i materialet grundet de tilsatte kemikalier
  • Papirisolering belaster ikke miljøet i produktionsfasen i samme grads som stenulds materialerne.
  • Isoleringseffekten er nøjagtig ligeså god som andre isoleringsmaterialer
  • Når du isolere med papiruld, vil du oplevet at det er mere behageligt at arbejde med da det hverken klør eller kradser, som traditionelle isoleringsmaterialer har det med at gøre.


Ulemper ved papirisolering

  • De anvendte kemikalier bliver vi nødt til at nævne som en ulempe ved papirisoleringen. Selvom der er en lang række fordele ved disse, så er det også en ulempe.
  • Papirisolering har en tendens til at falde mere sammen end almindelige isoleringsmaterialer når den er lagt ud. Man siger at du skal forvente den falder sammen med ca. 15%. Men det skal du ikke tænke på hvis du har et isoleringsfirma ude, det tages der nemlig forbehold for.

Hvad er forskellen på papirisolering og papiruld?

Vi kan godt forstå forvirringen omkring papirisolering og papiruld. Den korte forklaring er firmaet Papiruld A/S laver papirisolering. Men de er langtfra de eneste der laver papirisolering, man kan læse ved en simpelt google søgning at der findes mange producenter. Hos Dansk Efterisolering anvender vi et papirisolering mærke der hedder Climatizer Plus. Vi har blandt andet valgt dette materiale, fordi papiret er behandlet med IKKE GIFTIGE kemikalier, det vil sige at det ikke er tilsat salte indholder f.eks bor salte. Alligevel har det helt de samme fordele som nævnt tidligere.
Papirisolering
En kort opsummering af papirisolering

Papirisolering indebærer en lang række fordele – ikke kun for dig som husejer men også for vores hårdt pressede miljø. Isolering med papir er ikke en ny opfindelse. I USA har man isoleret med papir i mere end 100 år inden vi i starten af 90’erne begyndte at bruge papirisolering herhjemme.

Materialet til papirisolering består af indsamlede aviser, der gennem trinvis behandling forberedes og ændres til et isoleringsmateriale. Papiret granuleres og tilsættes forskellige komponenter, der gør det brand afvisende, fugtafvisende og ikke modtagelig for skimmel og svamp. Papiret er blødt og fleksibelt, når det blæses ind på et loft og lægger sig som en ensartet blød dyne helt tæt – også omkring rørinstallationer og lignende.

Hvad koster det at isolere et loft med papir?

For et loft på et 120 m2 stort hus kan vi tilbyde papirisolering for blot 8.400 kr. inkl. materialer og arbejdsløn men eksklusive gangbroer mm*

* Vores pris er p.t. 99 kr. pr. kvadratmeter, og denne pris dækker arbejdsløn og papiruld. Skal der laves materialestop, gangbroer eller andet, kommer dette oveni prisen. Ofte vil prisen da beløbe sig til 120 – 160 kr pr. m2 alt inklusiv. Så er du fingernem og kan derfor lave gangbro mm selv, kun du spare en del penge at spare.

Bestil et tilbud eller et besøg fra en konsulent

Kontakt Dansk Efterisolering allerede i dag og lad os give dig et godt tilbud på isolering af loft. – Vi kommer overalt i Danmark uden at det koster ekstra.