Du vil blive kontaktet af en energikonsulent hurtigst muligt.
Du vil blive kontaktet af en energikonsulent hurtigst muligt.
En hulmursisolering er en simpel og effektiv måde at isolere hulmuren i dine ydervægge. Vidste du at op mod 30% af varmen fra huset går tabt ved mangelende på hulmursisolering?
Du kender måske bedre begrebet hulrum og hulrumsisolering, frem for hulmur og hulmursisolering. Men det er den samme ting der er tale om. Det tomme rum der imellem indervægge og ydrevægge.
Undersøgelser viser, at ikke-tilstrækkeligt isolerede huse kan bruge op til 3 gange så meget energi på opvarmning end et velisoleret og energivenligt hus. Et ringe isoleret hus er derfor noget man kan mærke på økonomien, og bestemt også noget der sætter sine CO2 fodspor i miljøet.
Når du vælger at efterisolere dit hus, vil du opleve mange andre fordele udover et mindre CO2 udslip og besparelsen på varmeregningen. Du nedsætter blandt andet også risikoen for fugtskader og skimmelsvamp, dermed spare du også på længere sigt penge på vedligeholdelse af dit hus.
Hvis din hulmur allerede er isoleret, kan du bestille et gratis isoleringstjek. Hvor vi gennemgår din hulmur, for at tjekke hvor tæt isoleringen ligger. Hvis der er dannet kuldebroer og konsulenten mener, at en efterisolering ville være til gavn, sendes der et uforpligtende tilbud på en genopfyldning af din hulmur. Generelt er en høj varmeregning en god indikator for at der er noget galt med isoleringen af huset. Vi anbefaler derfor at huse bygget før 1970 og frem får foretaget en termografering for bedst muligt at kunne se hvilken tilstand hulmuren er i, og derved opnå det bedste grundlag for en isolering af denne. Du kan nemlig sagtens have et hus, som er hulmursisoleret i 80 erne, og kræver en genopfyldning. Isoleringsmaterialet kan godt være faldet sammen, hvilket danner de før omtalte kuldebroer.
Isolering eller Efterisolering af hulmur giver dig en lang række fordele både økonomisk og miljømæssigt. Nogle af de åbenbare fordele er listet her:
Den manglende isolering i din hulmur vil som ofte medføre træk fra flere forskellige steder samt kolde vægge og mure. Når varme og fugtig luft fra huset møder væge kondenserer fugten. Dette kan give sorte mærker og streger på væggene især i hjørner, bag skabe og billeder der hænger på væggen. Det kan også i værste tilfælde kan få skimmelsvamp til at dannes.
Oplever du nogen af de omtalte gener eller er du i tvivl om noget, kommer vi gerne og ser på tingene i samråd med dig. Vi kører over hele landetVed genopfyldning af en tidligere isoleret hulmur anbefaler vi altid EPS med grafit ( C80 fra Sundolitt ) med dette materiale kommer man bedst rundt i alle kroge og kanter. Udover materialet fordeler sig super godt har det også en række andre fordele som ikke får ved andre materialer. EPS C80 isolerer bedre end noget andet materiale på markedet. Isoleringsevnen er op til 20% bedre i forhold til f.eks Glasuld, Stenuld og Papiruld. Endnu vigtigere er det måske at nævne at EPS C80 ikke optager fugt eller på anden måde konflikter med den nuværende isolering. Du skal derfor ikke være bange for de 2 materialer modarbejder hinanden.
Står man overfor en hulmur, der aldrig er blevet isoleret kan man med fordel bruge Iso-Arctic, fremfor den førnævnte Sundolitt C80. Det to produkter er forholdsvis ens, men Iso-Arctic granulatet er en smule større og lidt mere kantet i perlerne. Netop den mere firkantet form gør materialet velegnet til den tomme hulmur. Det større materiale gør også at isoleringen ikke falder ud når man laver huller i væggen.
Iso-Artic materialet har de samme fordele som Sundolitt C80. Derfor er disse to produkter også de mest anvendte produkter til hulmursisoleringen hos Dansk Efterisolering. Begge produkter udmærker sig også ved, at de kan blæses ind i hulmuren ved kun at bore et 22mm hul i fugen. Det betyder, at man ikke skal have hele mursten ud for at isolere hulmuren. Derfor vil det heller ikke efterlade særlig synlige spor efter endt isolering. Læs mere om isoleringsmaterialer